Премахнаха металните решетки на вратите на Народното събрание, съобщи БГНЕС. Изработката

...
Премахнаха металните решетки на вратите на Народното събрание, съобщи БГНЕС. Изработката
Коментари Харесай

Премахнаха решетките от входа на Народното събрание

Премахнаха металните решетки на вратите на Народното събрание, заяви БГНЕС. Изработката им коства на данъкоплатците 34 000 лв., а цената на демонтажа все още не е известна. Новите железни решетки в Народното събрание ще бъдат отстранени без обжалвания. Председателят на Народното събрание Никола Минчев посочи, че ще бъдат спазени рекомендациите на Министерството на културата. 

Минчев добави още: " Нека да забележим какъв ще е размерът на глобата, тъй като може да е в най-малък или в по-висок размер. Това също постоянно има значение при взимане на решение дали да се апелира обещано разпореждане ". 

Той уточни, че началото на проблема датира от януари, когато при митинга на " Възраждане “ имаше пробив в сигурността. В четвъртък съвещанието на Народното събрание стартира с декларация на парламентарната група на " Възраждане “.

" Позорно е парламентаризмът да бъде ограден с железни решетки, Народното събрание (НС) да бъде непрекъснато оградено с железни преграждения, се декларира в декларация от името на ПГ на " Възраждане ", огласена от Елена Гунчева от парламентарната естрада.

" Страхът на ръководещите от хората, единствено месеци след избирането им във властта, минава в нелогични и позорни дейности, които демонстрират само неустановеност и предпочитание за борба ", добави тя.

" Срамно е народните представители да се опасяват от народа си ", съобщи още Гунчева.

В четвъртък от Министерството на културата наредиха да бъдат отстранени решетките на входа на Народното събрание. Инспектори от Главна дирекция " Инспекторат за запазване на културното завещание " на Министерството на културата направиха незабавна инспекция по отношение на информациите за осъществена нерегламентирана интервенция по постройката на Народното събрание, която е със статут на недвижима културна полезност от национално значение.

Решетките на входа на Народното събрание са били сложени по предложение на НСО, оповестиха пък от пресцентъра на Народно събрание.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР